بخش عمده ای از بارش های سالانه در کشور به واسطه تبخیر از دسترس خارج می شود که می توان با توسعه طرح های جامع آبخیزداری، از هدر رفت این حجم عظیم از آب جلوگیری کرد اما اعتبارات اختصاص یافته به سازمان متولی آبخیزداری کشور نشان از مغفول ماندن این بخش در نگاه برنامه ریزان و سیاستگذاران دارد.
رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد با اشاره تلاش برای تحقق طرح ۱۰۰ درصد مدیریت مصرف آب در استان تا افق ۱۴۰۰، میگوید: این طرح با صرفه جویی آب های غیرموثر مشترکان و بدون بروز تنش و سختی برای آنها اعمال میشود و در صورت تحقق استان را در تامین آب در سال های آتی با مشکلی مواجه نخواهد کرد.
هرچند سیستان و بلوچستان، خراسانهای رضوی و جنوبی و هرمزگان در تنش آبی شدیداند وتنها در سیستان و بلوچستان حداقل یکمیلیون نفر دسترسی به شبکه ندارند اما بهنظر میرسد انتقال آب از عمان بهعنوان کارشناسیترین راهحل بحران بیآبی فعلاً به نتیجه نمیرسد.
زیست آنلاین: در سالهای اخير به دليل بالارفتن شدت بحران و بروز پيامدهای عينی آن، با همراهي گروه های بهربرداری در معرض آسيب به نظر می رسد برخی اقدامات، چون برنامه خاموشي چاه ها،در اجرا با موفقيت نسبي روبرو بوده است.
یافتههای یک پژوهش دانشگاهی که توسط محققین ایرانی انجام شده است نشان میدهد که کاربرد ماده آلی موسوم به «هیومیک اسید» میتواند منجر به مقاوم شدن گیاه به کمآبی شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست می گوید: با وجود اینکه تغییر اقلیم جهانی با شدت بیشتری در ایران نمود پیدا کرده است، بسیاری از مسئولان هنوز تغییر اقلیم کشورمان را باور ندارند. حال آنکه مسائل آب شوخیبردار نیست. سرنوشت کشور سرنوشت آبی است ولی متاسفانه در حکومت هنوز به جمع بندی کلی نرسیده ایم که در زمینه کمآبی چه کنیم.
کشف منابع جدید آبی میتواند به کشور در بحث کم آبی کمک کند، بنابر این باید بر روی کشف منابع جدید و گسترش انرژیهای نو متمرکز شویم و اگر تحقیقات و کشف آب ژرف مبنای علمی دارد، باید راجع به آن با نگاه ملی ورود کرد.
یک عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست استفاده از آبهای نامتعارف را راهکار حل بحران کمآبی در سیستان و بلوچستان دانست و گفت: استخراج آبهای شیرین از گسلهای آبدار، تصفیه پسابهای شهری و صنعتی، کشاورزی با آبهای شور و قناتها مهمترین نمونههای منابع آب نامتعارف است که میتواند برای حل مشکلات آبی استان سیستان و بلوچستان مورد استفاده قرار گیرد.
اکثر سدهای ایران در مناطق کوهستانی است، بنابراین میزان تبخیر در این سدها کم است اما میزان تبخیر از سدهای استان سیستان و بلوچستان چهار هزار و ۵۰۰ میلیمتر در سال است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: به دلیل خشکسالی میزان آب ورودی رودخانهها کاهش پیدا کرده و همین مسأله موجب کاهش کیفیت آب در رودخانهها شده است، به گونهای که کیفیت آب در بسیاری از رودخانهها مناسب شرب نیست.
خطیر بودن شرایط فعلی در وضعیت فضای سبز تهران را شما در تابستانی که گذشت، مشاهده کردید. براساس گزارش سازمان هواشناسی به صورت متوسط، در برخی نقاط شهر دو تا چهار درجه بر حرارت هوا افزوده شده و به تدریج اثرات پدیده تغییرات اقلیمی در تهران را مشاهده میکنیم که باید جدی گرفته شود.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران گفت: فاز پنجم پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی در استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی اجرایی میشود.
یکی از مهمترین مصادیق تعارض منافع در بخش آب به طور کلی و وزارت نیرو به عنوان متولی عرضه آب کشور، تقدم منافع مالی سازمانی بر خشکسالی و پیامدهای اجتماعی آن بوده است.
مساله آب موضوعی است که دیگر از شعار خارج و به یک واقعیت تلخ برای کشور تبدیل شده و روزبهروز شرایط بحرانیتری را تجربه میکند، شرایطی که حال ایران را وخیم کرده و باید به صورت ضرب العجلی به فکر معالجه آن بود.
سال گذشته بالغ بر ۷۸۰ هزار تن هندوانه به بیش از ۳۰ کشور جهان صادر کرده ایم، در واقع در سال گذشته که یکی از خشک ترین سالهای کشور بود، ۲۲۳.۰۸ میلیارد لیتر آب به صورت مجازی و فقط در قالب هندوانه به خارج از کشور صادر کردیم.
در نذر طبیعت پدران و مادران به پاقدم نوزاد خود برای حیات وحش مخزن آب اهدا می کنند، افرادی به یادبود پدر و مادران مرحومشان آبشخور می سازند، وکلا و پزشکان، خدمات رایگان به محیط بانان می دهند.